Internet in računalništvo

Preverjanje domene je enostavno ter hitro

Danes že skorajda vsakdo ve, kaj pomeni izraz domena. Gre namreč za povsem unikatni naslov na spletu, preko katerega lahko uporabniki spleta dostopajo do želene spletne strani. Prav vsaka domena pa je v osnovi sestavljena iz dveh delov. To sta ime domene ter domenska končnica.
Preden svojo domeno registrirate, pa je nujno potrebno opraviti postopek, ki se imenuje preverjanje domene. To lahko naredimo izjemno preprosto in tudi povsem hitro. Na spletu lahko uporabimo zelo prijazen preverjalnik domen, ki nam hitro razkrije, ali je domena, ki smo si jo izbrali, še prosta ali ne.
Preverjanje domene je torej postopek, ki ga najlaže opravimo kar z ustreznim preverjalnikom. Preverjalnik nam bo v primeru, če je naša domena slučajno že zasedena, ponudil alternativo oziroma druge podobne domene, ki so še na voljo za registracijo.

Proste domene skrivajo priložnosti

Potem ko smo opravili postopek preverjanje domene, lahko ugotovimo, katere domene so še proste. Te v resnici lahko skrivajo izjemne priložnosti za naše poslovanje. Ker jih lahko izkoristi tudi naša konkurenca, moramo zato pohiteti in izbrano tudi čim hitreje registrirati. Če imamo podjetje oziroma resnejše projekte, potem je dobro, da vedno registriramo štiri najbolj priljubljene domenske končnice. Za te veljajo končnice .si, .com, .net in .eu. S tem se namreč lahko na najboljši možni način zavarujemo pred tem, da bi naš konkurent registriral enako domeno ter na njej ponujal konkurenčne storitve ali izdelke.

Preverjanje domene

Če bomo te domene rezervirali le zase, bomo to zagotovo preprečili, prav tako je dobro, če vse 4 domene usmerimo na isto spletno stran. Naši kupci oziroma potencialne stranke nas bodo v vsakem primeru našli, tudi če se na primer zmotijo v imenu domene.

Izbira prave domene je ključ do uspeha

Če torej ustanavljamo novo podjetje ali gradimo blagovno znamko oziroma postavljamo nov osebni ali poslovni projekt, potem je izbira prave domene za nas ključnega pomena. Ime domene v resnici predstavlja prvi stik uporabnika z nami oziroma z našim podjetjem.

Po postopku preverjanje domene je potrebno izbrati razumljivo, predvsem pa tudi dovolj jasno domeno, ki je povezana tudi z našim poslovanjem. Stranke se nas bodo na ta način tudi veliko bolje zapomnile.

Author Since: Jul 16, 2012

Related Post