Kakšna domena bi bila najboljša izbira za vašo spletno stran? To je odvisno od vaših želja, namena spletne strani, tega, na katerih trgih boste poslovali, pa tudi od tega, ali je izbrana domena še prosta. Zato je pri zbiranju idej vedno potrebno tudi preverjanje domene, saj boste le tako lahko ugotovili, ali je ta že zasedena ali pa jo lahko uporabite in registrirate prav vsi. Vsak url naslov je namreč unikaten, zato ga lahko uporablja le ena spletna stran. Če ga torej že nekdo uporablja oziroma registrira, boste sami morali izbrati kaj drugega.

Izbira ustreznega url naslova

Izbira ustrezne domene vsekakor ni vedno lahka naloga. Možnosti so številne, žal pa so nekatere najboljše že zasedene. Velikokrat nekdo dobi fenomenalno idejo, a potem preverjanje domene pokaže, da je ta že dolgo zasedena. Če torej dobite odlično idejo za url naslov vaše spletne strani, se vam tega vsekakor splača čim prej registrirati, da tega pred vami ne naredi kdo drug. Kdor prej pride, prej melje, pravi znani slovenski pregovor in čisto enako velja tudi za uporabo in registracijo domen.

Preverjanje domene za vašo spletno stran

Kako poteka preverjanje domene za vašo spletno stran? V bistvu je vse skupaj zelo enostavno in vam ne bo vzelo veliko časa, zato je res najbolje, da preverjanje domene opravite vsakič, ko se domislite kakšne ideje za url naslov vaše strani. Tako boste takoj videli, ali je ta izbira že zasedena ali ne ter ali se o njej še splača naprej razmišljati ali pa morate nanjo žal pozabiti. Preverjanje domene sicer poteka po naslednjem postopku:

  1. Najprej obiščete spletno stran ponudnika spletnih storitev, ki med svojimi storitvami nudi tudi registracijo domene.
  2. Na spletni strani ponudnika spletnih storitev poiščete preverjanje domene.
  3. V ukazno vrstnico na spletni strani vnesete izbrano domeno ter določite še domensko končnico, ki bi jo radi uporabljali skupaj z njo.
  4. Preverite, ali je izbrani url naslov še prost ali ne.

V primeru, da je določena domena še prosta, jo vsekakor čim prej registrirajte. V primeru, da temu ni tako, pa najprej preverite, ali je morda prosta kombinacija vaše domene z drugo domensko končnico, šele nato pa preizkusite tudi druge ideje.

Author Since: Jul 16, 2012

Related Post