Internet in računalništvo

Zanesljivo in prijazno neomejeno gostovanje spletnih strani

Gostovanje spletnih strani vam pri nas ponujajo najrazličnejši ponudniki. Zagotavljajo vam neomejene pakete gostovanja. A najpomembneje je, da je gostovanje na spletu zmogljivo, varno in zanesljivo. Pri izbiri paketa vas ne sme navdušiti samo ugodna cena in preprost vmesnik paketa. 

Neomejeno gostovanje spletnih strani vam omogoča prijazno nadzorno ploščo cPanel. Nanjo lahko s samo enim klikom namestite več kot 450 različnih spletnih aplikacij, kot so na primer Joomlo, Magneto in WordPress. Na izbrani domeni boste lahko kreirali neomejeno število e-mail predalov. 

Ključne tehnične značilnosti spletnega gostovanja 

Neomejeno gostovanje spletnih strani vključuje neomejeno prostora, in sicer na izjemno hitrih SSD strežnikih. Prav tako vam je omogočeno neomejeno prometa in neomejeno število poštnih predalov. S paketi e-mail gostovanja lahko povečate predale tudi do 50 GB. Obenem pa boste poskrbeli, da bo vaša spletna pošta dostopna na vseh napravah, vedno in povsod. 

Neomejeno gostovanje spletnih strani vam omogoča prijazno nadzorno ploščo cPanel.

Spletno stran in e-mail lahko urejate s pomočjo cPanel nadzorne plošče, ki je za uporabnika prijazna. Za čim hitrejše delovanje pa torej poskrbijo hitri SSD diski. Za največjo mero varnosti bodo poskrbeli brezplačni SSL certifikati. Pomembna je tudi aktivna zaščita, ki samodejno odpravlja ranljivosti aplikacij, na primer WordPress strani. Aktivna zaščita prav tako poskrbi za učinkovito preprečevanje vdorov in vas opozori v primeru, če najde kakršne koli sumljive datoteke. 

Pomoč pri gostovanju vaše spletne strani 

Ponudniki vam za izbrano gostovanje spletnih strani ponuja garancijo in ne nazadnje še pomoč svoje izkušene in strokovno podkovane ekipe. Strokovnjaki prihajajo z različnih področij delovanja, zato vam bodo lahko učinkovito pomagali reševati vrsto različnih težav. Na voljo vam je na primer njihova podpora v obliki telefonskega klica. Na e-sporočila pa ponudniki praviloma odgovarjajo tudi med vikendi in prazniki. 

Brezplačna podpora za gostovanje spletnih strani zajema pomoč pri uporabi nadzorne plošče ter paketa gostovanja. Če imate zelo malo časa ali pa nič ter se ne želite ukvarjati še s tehničnimi opravili, vam strokovnjaki z veseljem priskočijo na pomoč tudi v obliki dodatne podpore. 

Za drugega ponudnika gostovanja spletnih strani se lahko odločite tudi v primeru, če že imate svojo spletno stran. V tem primeru novi ponudnik poskrbi za popolnoma brezplačni prenos strani od drugega ponudnika k njemu. 

Brezplačna podpora za gostovanje spletnih strani zajema pomoč pri uporabi nadzorne plošče ter paketa gostovanja

VPS gostovanje je veliko več od običajne vrste spletnega gostovanja 

Naši pa tudi tuji ponudniki spletnega gostovanja vam omogočajo tudi t. i. VPS gostovanje oziroma VPS hosting. Takšna vrsta spletnega gostovanja naj bi uporabniku ponujalo nekaj več kot pa samo običajno oziroma deljeno gostovanje spletnih strani. 

Kljub temu da VPS gostovanje velja za več kot običajna vrsta deljenega gostovanja, pa vendarle ni primerno za prav vsakega uporabnika. Če razmišljate o izbiri te vrste gostovanja, je pomembno, da je vaša odločitev v skladu z vašimi zmogljivostmi in potrebami. 

Primernost VPS gostovanja 

VPS gostovanje je praviloma namenjeno za zahtevnejše uporabnike. Če se odločite za to vrsto gostovanja, pomeni izbiro navidezno zasebnega strežnika. To v praksi pomeni, da v resnici ne gre za najem lastnega strežnika. To pomeni, da si znotraj njega svojega prostora ne delite še z drugimi spletnimi stranmi. 

Naši pa tudi tuji ponudniki spletnega gostovanja vam omogočajo tudi t. i. VPS gostovanje oziroma VPS hosting.

VPS hosting je zlasti dobra izbira za nekoliko bolj tehnološko usmerjene posameznike oziroma podjetja. Ta imajo praviloma posebne zahteve v povezavi s programsko opremo. Če pa ste povsem običajni lastnik spletne strani, izbira VPS gostovanja ni ustrezna za vas. Vložek v VPS hosting se vam namreč ne bi obrestoval. Če imate torej običajno spletno strani ali preprostejši spletni posel, se raje kot za VPS hosting odločite za klasično deljeno gostovanje. Na ta način se boste lahko ukvarjali le z urejanjem svojega mesta na spletu, ne bo pa se vam treba ukvarjat še s samim strežnikom. Če vaša spletna stran ali trgovina sčasoma postane zahtevna in obsežna, takrat pa vam bo prav prišlo tudi VPS gostovanje. 

Najpogostejši uporabniki VPS hostinga 

Za VPS hosting se najpogosteje odločajo velike spletne trgovine, večji spletni portali, razvijalci aplikacij ter podobni. Za njih je namreč ključnega pomena, da si zagotovijo ločeno uporabo procesorja, spomina in trdega diska. To pomeni, da je na določenem strežniku zanje rezerviran natanko vnaprej določen prostor. 

Za omenjeno gostovanje se običajno odločajo tudi lastniki iger, ki se ukvarjajo z igranjem v živo. Zavedati pa se je treba, da je VPS gostovanje manj kot najem fizičnega strežnika v celoti. Zasebnost VPS strežnika je namreč samo virtualna in ne fizična. 

Author Since: Jul 16, 2012

Related Post