Internet in računalništvo

Katero domeno naj izberem za svojo spletno stran?

Nakup domene je enostaven, saj boste za to potrebovali le nekaj minut. Veliko več časa pa običajno traja, da se odločimo, katero domeno sploh izbrati. Pri izbiri je pomembno le to, da je unikatna in da je ni zakupil že kdo drug, sicer pa imamo pri tem praktično proste roke. Zaradi tega je izbira skorajda neomejena, kar je tudi razlog, da je težko poiskati najboljšo možnost za našo spletno stran. Če tudi vi ne veste, katero bi izbrali, berite dalje in mogoče vam bomo lahko pomagali z našimi nasveti!

Številne možnosti za nakup domene

Nakup domene lahko opravite pri številnih tujih in domačih ponudnikih. Vsi vam ponujajo pester nabor različnih končnic, kot so .si, .com, .info, .eu in podobno, če naštejemo le tiste, ki so najpogosteje v uporabi. Včasih je že sama izbira končnice lahko zahtevna naloga, saj jih je na voljo vedno več. Na izbiro imate tako bolj ustaljene kot tiste bolj nenavadne možnosti.

Načeloma je pravzaprav vseeno, kaj izberete, zagotovo pa velja, da imajo uporabniki raje tiste končnice, na katere so navajeni. Najbolj pogosto uporabljene končnice jih zato, ker jih dobro poznajo, delujejo tudi veliko bolj verodostojno in jim bolj zaupajo. Zato z njihovo uporabo zagotovo ne morete zgrešiti, vprašanje je le, če je končnica, ki si jo želite, še na voljo.

Po drugi strani pa boste s kakšno bolj nenavadno končnico izstopili iz povprečja in si vas bodo uporabniki spleta zaradi tega tudi veliko bolje zapomnili. To je navadno še posebej dobra taktika za vzbuditev pozornosti pri mlajših uporabnikih spleta, ki imajo radi nove in sveže ideje, zato so navdušeni tudi nad bolj nekonvencionalnimi končnicami.

Izbira domenskega imena

Za nakup domene boste poleg izbire končnice potrebovali še izbiro tako imenovanega domenskega imena, torej besede, ki stoji pred končnico. Tu imate popolnoma odprte roke, pomembno je le, da je izbrano domensko ime še prosto. Prede opravite nakup domene si nekam zapišite vse ideje, ki vam padejo na pamet. Nato naredite selekcijo in najboljše predloge še preverite, ali so sploh še prosti. Na koncu vam bo ostalo le še nekaj možnosti, tako da se bo veliko lažje odločiti. Izbira bo tako veliko lažja, nakup domene za vašo spletno stran pa tudi!

Zunanje baterije power bank lahko polnijo različne vrste naprav: od MP3 predvajalnikov do prenosnih računalnikov, primarno pa so namenjene pametnim telefonom in tablicam. Preberi več …

Popravilo pokvarjenega računalnika ima mnogo prednosti. Nima smisla začeti z naključnimi popravili, najprej bo treba ugotoviti, kaj je sploh narobe. Preberi več …

Spletno gostovanje z naprednim uporabniškim vmesnikom. Spletno gostovanje je storitev, ki vam prek posebnega vmesnika omogoča objavo svojih spletnih strani. Preberi več ..

Author Since: Jul 16, 2012

Related Post