Internet in računalništvo

Odličen tiskalnik in kvalitetni tonerji

Tiskalnik je odlična investicija za vse, ki pogosto tiskajo in ne želijo vedno znova obiskovati fotokopirnice. Pri izbiri najboljšega smo velikokrat v dvomih, katerega dejansko kupiti. Najprej se moramo odločiti med brizgalnim in laserskim modelom. Slednji je sicer prvotno dražji od brizgalnega, vendar vam na dolgi rok zaradi nizke cene tiskanja, prihrani veliko denarja. Natis poteka brez pack, madežev ali prevelikih madežev črnila. Tonerji za tiskalnike vam omogočajo reproduciranje večje količine tiskanega gradiva, kot kartuše.

Postopek ustvarjanja dokumentacije

Laserski tiskalnik s pomočjo tonerja, valja, bobna in laserja ustvarja besedilo na listu papirja. Tonerji so na voljo v različnih različicah in znamkah. Najpogosteje se odločamo za Canon, Brother, Samsung, Kyocera in HP.

Med izpisovanjem lahko izbirate med črnobelim in barvnim izpisom. Printer med natisom ustvari statično elektriko. Pri tiskanju se med vrtenjem bobna ustvarjajo slike oziroma dokumentacija. Na določenih mestih najprej razelektrimo pisalno površino, na določenih mestih pa jo naelektrimo. Električni naboj po površini bobna pripomore k hitrejši redistribuciji tonerja po bobnu. Nekateri delci papirja so tako naelektreni, drugi pa niso. Zaradi odbojnosti med napetostjo barvila in bobna, se barva ustavi le na mestih, ki smo jih pred razelektrili z laserjem.

Največje prednosti laserskih printerjev

Izpisovanje  je veliko ugodnejše, kot na brizgalnih različicah. Stroški so relativno nižji od tiskanja s kartušo. Količinsko ustvarimo veliko več izrisanih strani, kot z brizgalnim. Tonerji se hitreje in enostavnejše menjajo, brez dodatnih komplikacij ali zapletov. Začetna investicija v nakup in kasneje v iskanje zamenjave tonerjev je malce višja, a se na dolgi rok izplača.  Naprave so hitre, zmogljive in vzdržljive. Namenjene so za uporabnike, ki želijo hitro in enostavno izpisovati. Kvaliteta posameznih izpisov je visoka in ves čas enaka, ne glede na pogostost ali številčnost tiskanja.

Nekaj slabosti

Največjo slabost oziroma pomanjkljivost laserskih tiskalnikov je v začetni ceni izdelka. Laserske naprave so tudi za tretjino ali dve dražje od brizgalnih. Med tiskanjem se prah spoji na papir s pomočjo ogrevanja. Posledično naprave niso priporočljive za potisk na materiale, ki ne prenašajo višjih temperatur, kot je na primer folija. Malce manj so primerni tudi za natis fotografij.

Nakup domene. Registracija domene je prvi stik obiskovalca z vašim podjetjem, zato je pomembno, kakšno domeno izberete. Preberite več…

Author Since: Jul 16, 2012

Related Post