Internet in računalništvo

Spletno gostovanje z naprednim uporabniškim vmesnikom

Ko izdelamo svojo spletno stran, jo bomo morali prej ali slej prestaviti na delujoč strežnik. Za to pa bomo potrebovali spletno gostovanje. Tega si lahko izberemo v različnih konfiguracijah pri različnih ponudnikih gostovanja. Pri tem pa je pomembno, da smo pozorni na podrobnosti, kot so zmožnost uporabe vmesnika za nadzor naše spletne strani ipd. Tako si bomo olajšali vzdrževanje našega dela strežnika, ter bomo obenem lahko na bolj učinkovit način urejali podrobnosti z domenami, ustvarjanjem uporabniških računov za našo stran ipd.

Preprost nadzor funkcij strežnika

Dostopen nadzor našega dela strežnika je izredno pomemben, če želimo uspešno poganjati našo spletno stran. Pri tem pa nam lahko pomaga cPanel uporabniški vmesnik, ki je izredno preprost za uporabo. Prvič je postal dostopen za uporabo pri gostovanju spletnih strani leta 1996. Dandanes pa ga uporabljajo po vsem svetu, saj je izredno učinkovit.

Web hosting
Moderno spletno gostovanje oziroma web hosting nam dandanes nudi zmožnost uporabe različnih gradnikov.

Grafični vmesnik cPanel je narejen tako, da ga lahko uporabljajo neizkušeni in izkušeni uporabniki. Tako lahko hitro dostopamo do funkcij za ustvarjanje poddomen, manipuliranja spletnih računov, nadzor nad poštnimi računi ipd. Sam vmesnik pa tudi vsebuje napredne funkcije, ki pridejo zelo prav sistemskim administratorjem za strežnike.

Preprosto nameščanje dodatkov in gradnikov

Moderno spletno gostovanje oziroma web hosting nam dandanes nudi zmožnost uporabe različnih gradnikov. Te lahko uporabimo za ustvarjanje spletnih strani, kot tudi za dodajanje različnih funkcij naši strani. Seveda imamo vedno možnost te dodatke namestiti ročno, vendar to predstavlja veliko nevarnost, saj lahko ustvarimo zmedo v sami spletni kodi. 

Vmesnik cPanel pa nam nudi možnost preproste namestitve teh gradnikov preko nekaj preprostih klikov. Tako lahko hitro namestimo Joomla, WordPress, PrestaShop in druge sisteme za upravljanje spletne kode.

cPanel omogoča lažji nadzor nad naše spletne strani

Uporaba cPanel-a nam omogoča, da brez težav urejamo dostopnost administratorjev in urednikov naše spletne strani. Tako lahko nastavljamo možnost naših zaposlenih, da urejajo članke, dodajajo artikle, nadzirajo namestitev dodatnih aplikacij ipd. Te pravice pa lahko drugim urednikom dodelimo, ali pa odvzamemo. Tako lahko hitro nastavimo račune s točno takimi dovoljenji in zmožnostmi, kot jih želimo.

cPanel
cPanel omogoča lažji nadzor nad naše spletne strani

Z omejevanjem upravljanja spletne strani različnim administratorjem zmanjšamo možnost za nastale človeške napake, kot tudi povečamo varnost pred zlorabo. Tako smo lahko vedno prepričani, da je zmožnost manipuliranja z našo spletno stranjo v rokah ljudi, ki jim zaupamo.

Kompatibilnost z vsemi spletnimi brskalniki

Ker je cPanel v uporabi že skoraj 25 let, je skozi čas postal univerzalno združljiv z vsemi operacijskimi sistemi in brskalniki. Tako ga lahko uporabljamo na mobilnih napravah, kot so telefoni, tablice in prenosni računalniki. Obenem pa je deluje v okolju Windows, iOS, Android, Linux in mnogih drugih. Tako lahko upravljamo s svojo spletno strani kadarkoli ter preko katerekoli naprave, ne da bi pri tem imeli težave z združljivostjo.

Spletno gostovanje, ki ga nudi podjetje Domovanje, nam nudi možnost uporabe naprednega vmesnika cPanel za nadzor strežnika. Obenem pa lahko pri najemu gostovanja izbiramo tudi med namestitvijo SSL certifikata in mnogimi domenami z različnimi končnicami.

Spletno gostovanje
Pri izbiri gostovanja bomo imeli na izbiro različne strežnike.

Različne vrste spletnega gostovanja

Pri izbiri gostovanja bomo imeli na izbiro različne strežnike. Te so postavljeni v različnih konfiguracijah, izmed katerih ima vsak svoje prednosti in slabosti. Da bi si najlažje izbrali najboljše gostovanje za naše potrebe, je pomembno, da se zavedamo osnovnih razlik med paketi gostovanja. Poglejmo si najbolj uporabljene strežnike, ki jih spletne strani potrebujejo za delovanje:

Deljeno gostovanje za nezahtevne uporabnike

Majhne spletne trgovine, forumi in informativne strani lahko uporabijo deljen način gostovanja. V tem načinu si bomo delili strežnik z mnogo različnimi uporabniki. Sami stroški poganjanja naše strani so v tem primeru zanemarljivi, vendar ni za pričakovati hitre odzivnosti naše strani. Seveda pa je možna uporaba cPanela tudi v tem načinu.

Namenski strežnik za zahtevne uporabnike

Najbolj zahtevni uporabniki bodo imeli največ koristi od namenskega strežnika. V tem primeru najamemo cel strežnik za svojo uporabo. To je primerno za strani, ki gostijo velike količine video in avdio podatkov, velike podatkovne zbirke in za trgovine, ki imajo ogromen dnevni obisk.

VPS gostovanja je prilagodljivo

Dandanes je vedno bolj zaželeno VPS spletno gostovanje. Temu je tako, saj predstavlja zlato sredino med deljenim in namenskim načinom. Ko potrebujemo večjo moč strežnika, pa le tega lahko kadarkoli nadgradimo. Z vmesnikom cPanel pa brez težav nadziramo različne lastnosti strežnika, kot tudi spremljamo uporabo njegovih zmogljivost v realnem času.

kakovostno spletno gostovanje

Katero je najboljše gostovanje za poslovno spletno stran?

Delovanje posamezne spletne strani je močno odvisno od strežnika na katerem se nahaja. Vsa HTML, CSS, JavScript in druga koda je shranjena na posebnem računalniku, ki gostuje vse podatke računalnikom, ki se nanj povežejo.

Author Since: Jul 16, 2012

Related Post