Tehnologija

Prenosna elektrarna v našem žepu

Dandanes smo vedno bolj odvisni od računalniških naprav. Dandanes ni nič neobičajnega, če vedno s seboj nosimo pametni telefon, tablico ali prenosnik. Hitro pa se zgodi, da se nam na mobilni napravi izprazni baterija. To nas pusti v dokaj veliki zadregi, posebej če pričakujemo pomemben klic, e-pošto ali kaj drugega. Tako vedno večjo ljudi investira v power bank ali prenosno baterijo, ki omogoča, da napolnimo svojo pametno napravo, kjerkoli in kadarkoli. Tako si lahko zagotovimo, da imamo vedno s seboj dodatno električno energijo s katero si lahko pomagamo, ko nimamo dostopa do električnega omrežja.

Power bank rešuje življenja

Pomembnost power banka je vedno bolj uvidevna pri ljudeh vseh poklicev in starosti. Največkrat se zgodi situacija v kateri nujno potrebujemo svoj mobilni telefon, da opravimo ali prejmemo klic, ki nam je pomemben. Tega pa ne moremo storiti, saj se nam je telefon čez dan izpraznil. Tako lahko izgubimo poslovno priložnost ali izgubimo zaupanje prijatelja, ki nas ni mogel kontaktirati.

Taka preprosta nezgoda nas lahko veliko stane, saj utrpimo ogromno škodo poslovne ali osebne narave. Če pa imamo s seboj power bank, pa brez težav ohranimo svojo mobilno napravo pri življenju, tudi če se nam nepričakovano izprazni.

Prenosnost, majhna velikost in privlačen izgled

Velika prednost, ki jo imajo power banki, je njihova prenosljivost. Majhna velikost jih naredi primerne, da jih nosimo lahko v skoraj kateremkoli žepu. Tako imamo lahko pri sebi vedno možnost, da napolnimo telefon, ko se odpravimo v službo, na obisk ali pa v naravo. To je posebej uporabna lastnost za vse popotnike, ki preživijo veliko časa na vlaku, letalu, avtobusu ipd. Naši mobilni telefoni so lahko tako vedno pripravljeni na sprejemanje ali oddajanje klicev, brez da bi potrebovali električno vtičnico.

Današnji proizvajalci power bankov veliko dajejo na izgled same naprave. Tako se lahko kosijo tudi z najnovejšimi telefoni, kar se tiče čistih in elegantnih linij. Večina prenosnih baterij je zelo ozkih in izredno privlačnih na izgled, kar jih naredi primerne za uporabo tudi v bolj profesionalnih in produktivnih okoljih.

Univerzalni priključki za polnjenje številnih naprav

Moderne prenosne naprave za polnjenje so narejene tako, da z njimi lahko oskrbimo z električno energijo tudi več mobilnih telefonov hkrati. To je idealno, če potujemo s skupino več ljudi, saj je skoraj zagotovo, da bo vsak izmed njih imel svoj mobilni telefon.

Tako ima vsak malo boljši model power banka vgrajene številne USB vhode, vključno z USB-C, kateri služijo za polnjenje več naprav hkrati. To močno olajša:

  • Družinska potovanja
  • Izlet prijateljev v naravo
  • Kampiranje in druge aktivnosti, kjer nimamo na voljo stenske vtičnice

Mobilni telefoni in moderni priključki

Dejstvo je, da se trg mobilnih telefonov izredno hitro spreminja. Vsako leto smo priča mnogim izboljšavam ter nadgradnjam strojne opreme pri vseh Android, iOS in drugih različicah telefonov. S tem pa tudi pridejo spremembe strojne opreme, predvsem v samem napajanju naprave. Temu je večinoma tako, saj imajo vedno večje baterije, ki zahtevajo dokaj veliko električnega toka, da jih napolnimo razmeroma hitro. 

Tako so novejši power banki opremljeni z USB-A, mikro-USB, kot tudi USB-C izhodi, ki jih uporabljajo vsi novejši telefoni in tablice. To pomeni, da imamo vedno na voljo univerzalno povezljivost, saj lahko sebi ali prijatelju v službi pomagamo, da si brez težav in hitro usposobi svojo izpraznjeno napravo.

Tudi, ko se bomo naveličali svojega telefona, bomo lahko obdržali power bank, saj bo služil enako dobro in bo ohranil kompatibilnost z novim telefonom. Enako velja za tablice in druge naprave, kar omogoča, da prenosne baterije obdržijo svojo vrednost, neglede na njihovo starost. Poleg tega pa imajo izredno obstojno baterijo, ki zdrži na tisoče polnjenj in praznjenj, brez da bi izgubila moč.

Ugodna cena za vsak žep

Zadnje čase lahko opazimo, da so prenosne baterije postale izredno ugodne. Temu je večinoma tako, saj je na trgu velika konkurenca. To je odlična novica za končnega potrošnika, saj dobimo ogromno funkcij, kot so:

  • Možnost polnjenja več naprav ob istem času
  • Indikator napolnjenosti
  • Zaščito pred udarci

Zadnje čase so tudi popularne baterije, ki jih lahko napolnimo prek solarne energije. Mišljene so za uporabo v okoljih, kjer smo dalj časa odrezani od civilizacije, vendar želimo imeti naš fotoaparat, kamero ter mobilni telefon vedno v pripravljenosti.

Na spletni strani www.wayteq.si lahko zasledimo veliko pametnih naprav, držal za telefone, športnih kamer, navigacijske opreme ter računalnikov, ki nam bodo pomagali pri vsakodnevnih nalogah.

Author Since: Jul 16, 2012

Related Post