Internet in računalništvo

Zakaj so Lexmark laserski tiskalniki tako popularni?

Nakup laserskega tiskalnika je za mnoge osebne uporabnike in podjetja ključna odločitev. Zaradi hitrega izdelovanje dokumentov in slik, so omenjeni tiskalniki postali stalnica v mnogih domovih, ustanovah, podjetjih ipd. Današnji trg ponuja številne proizvajalce navadnih in laserskih tiskalnikov, izmed katerih izstopa Lexmark, zaradi številnih ugodnosti. Prva je ta, da je tiskanje izredno ekonomično. Sama naprava za tiskanje pa je izredno ugodna, čeprav vsebuje številne moderne tehnologije, kot so Wi-Fi, bluetooth, tiskanje preko oblaka ipd.

Laserski tiskalnik potrebuje toner

Veliko ljudi se zmede, ko mora izbrati toner ali kartuše za svoje tiskalnik. V resnici pa je zadeva čisto preprosta. Tonerje uporabljajo laserski tiskalniki in vsebujejo barvni prah, ki je večinoma namenjen črno-belem tiskanju, vendar nekateri obstajajo tudi barvne izvedbe. Kartuše se uporabljajo v klasičnih inkjet tiskalnih napravah. Namenjene pa so barvnem in črno-belem tiskanju.

Tako kot kartuše za brizgalne tiskalnike se združljivi toner najpogosteje uporablja v barvah CMYK. V kombinaciji lahko te barve poustvarijo katero koli barvno paleto.
Laserski tiskalniki uporabljajo mikroskopske delce črnila v obliki prahu, znane kot toner. Ko se toner segreje s topilno enoto, se stopi, kar omogoča, da se pod pritiskom zlije na papirna vlakna.

Obe enoti niso združljive med seboj, saj delujejo popolnoma drugače. Tonerji vsebujejo barvni prah, ki se zapeče na papir in s tem ustvari črke in razne druge elemente, ki tvorijo dokument ali sliko. V kartušah se nahaja črnilo, ki ga tiskalnik nanese na papir, nato pa se mora posušiti, da novo natisnjen dokument obdrži svojo obstojnost. Ta proces traja nekaj sekund, zato se nikoli ni priporočljivo dotikati s prsti svežega črnila na papirju.

Lexmark laserski tiskalniki olajšajo tiskanje

Vsak moderni Lexmark tiskalnik ima v ozadju celo ekipo ljudi, ki so ga razvijali dolgo časa. Pri tem so se posvetili raznim elementom, kot so učinkovitost porabe barve, hitro delovanje naprave, visoka kakovost notranjih in zunanjih komponent ipd.

Lexmark tiskalnik zelo stroškovno učinkovit, saj ima nizko ceno na tiskanje in lahko natisne veliko strani.
Multifunkcijske naprave so ugodne in vsebujejo najnovejše funkcije.

Podjetje Lexmark daje tudi velik poudarek na cenovno dostopnost svojih naprav. Tako so multifunkcijski tiskalniki zelo ugodni. Vsebujejo pa najnovejše funkcije, ki nam močno olajšajo kopiranje in izdelovanje številnih slik, listin ipd. Med te tehnologije spada USB priključek za tiskanje z USB ključa, Wi-Fi povezljivost, tiskanje preko oblaka in še mnogo več.

Tiskanje preko oblaka z Lexmark tiskalnikom

Moderni Lexmark tiskalniki omogočajo tiskanje preko oblaka. To je storitev namenjena uporabnikom, ki morajo nujno natisniti določen dokument, vendar se v bližini ne nahaja nobena tiskalna naprava. Aplikacija na pametnem telefonu, tablici ali osebnem računalniku omogoča tiskanje preko povezave z internetom na določen tiskalnik, ki je lahko na drugem koncu planeta. To je izredno uporaba lastnost za ljudi, ki so pogosto na terenu, morajo pa v pisarni ali doma ustvariti določene dokumente, ki jih bodo rabili kasneje.

Kakšne so razlike med originalnim in združljivim tonerjem?

Vsak proizvajalec laserskih tiskalnikov izdeluje tudi svoje tonerje.  Sodijo pod oznako OEM, ki je kratica za originalno računalniško opremo. OEM izvedbe tonerjev so izredno zanesljive in nosijo garancijo proizvajalca. Je pa res, da so tudi dražje, kar pomeni, da za nekatere uporabnike niso primerne. Enako velja za okolja, kjer se večinoma tiska samo dokumente in kakovost tiska ni tako pomembna.

Lexmark tiskalniki malim in velikim podjetjem pomagajo prihraniti pri stroških tiskanja.
V številnih panogah na delovnem mestu vsak dan uporabljajo tiskalnike. Bolje se obnesejo laserski kot brizgalni tiskalniki.

Združljivi tonerji so narejeni s strani različnih podjetij, ki ne sodelujejo s proizvajalci tiskalnikov. Njihov namen je nudenje uporabnikom cenejši in bolj dostopen način za izdelovanje dokumentov. Niso enake kakovosti, kot OEM izvedbe tonerjev, vendar to ne predstavlja težav. Imajo pa vgrajene številne tehnologije, ki jih naredijo bolj privlačne za nakup, kot je višja kapaciteta barvnega prahu, bolj učinkovito tiskanje ipd.

Tiskalniki Lexmark za poslovno uporabo

Podjetje Lexmark posveča velik del svoje pozornosti na podjetnike. To je tudi razlog, da imajo mnoge multifunkcijske naprave vgrajene številne tehnologije, ki olajšajo in pocenijo uporabo tiskalnika na kratki in dolgi rok.

  • Multifunkcijski tiskalniki Lexmark so zelo ekonomični.
  • Pri svojem delovanju porabijo zelo malo električne energije. Med čakanjem na uporabo preidejo v stanje spanja.
  • V tem načinu porabijo zanemarljivo malo električne energije, kar malim in velikim podjetjem pomaga pri prihranjevanju stroškov s poslovanjem.

Tiskalniki za tiskanje barvnih slik

Laserski tiskalniki so večinoma namenjeni tiskanju črno-belih slik in dokumentov. Dražji modeli pa lahko izdelujejo tudi barvne slike, kar je velika prednost. Je pa res, da so veliko dražji od navadnih črno-belih izvedb. Podjetje Lexmark ponuja izredno ugodne barvne laserske tiskalnike, ki so sposobni hitro izdelati manj in bolj kompleksne slike.

Video: Kako zamenjate toner?

Novejši tiskalniki Lexmark so sposobni potiskati tudi do 1500 listov. To je odlična lastnost za uporabnike, ki želijo izdelati vrhunske slike pri tem pa prihraniti finančna sredstva na kratki in dolgi rok. Velika prednost je tudi ta, da je mogoče samodejno potiskati obe strani lista, ne da bi ga morali ročno obračati. Tiskalnik sam poskrbi, da natančno potiska obe strani enega ali več listov, ne da bi pri tem zahteval karkoli od uporabnika.

Author Since: Jul 16, 2012

Related Post