Ukvarjam se z oblikovanjem in pogosto moram svojim strankam ne zgolj preko elektronske pošte poslati svojih izdelkov, temveč jih tudi natisniti in prezentirati v »otipljivi obliki«, zato potrebujem za svoje delo kakovosten barvni tiskalnik. Precej dolgo sem imela skromen »ink jet« tiskalnik s kartušami, ki pa ni zadovoljeval mojih potreb, zato sem takrat, ko je začel nagajati in je kakovost tiska padla, resno pomislila na to, da bi vložila denar raje v zmogljiv laserski tiskalnik, ki bo bolje opravil svoje delo.

A takoj so mi vsi dejali, da je laserski tiskalnik precenjen, da kakovost tiska niti ni toliko boljša, da bi se ga izplačalo kupiti, saj so z njim povezani veliki stroški – tonerji naj bi bili namreč izredno dragi, kar se mi bo gotovo poznalo.

Sama sem mnenja, da je včasih

 

treba nekoliko tvegati, a kljub temu sem se pred nakupom laserskega tiskalnika temeljito pozanimala pri kar nekaj uporabnikih. Je res, da je tisk toliko dražji? In je kakovost tiska res tako majhna, da se nakup ne izplača? Obrnila sem se na podjetje Toner123, kjer so se ob moji očitni skeptičnosti ponudili, da poskrbijo za primerjavo. Poslala sem jim nekaj svojih dizajnov, in natisnili so jih tako z »ink jet« kot z laserskim tiskalnikom, in tako sem hitro ugotovila, da moji znanci ne vedo kaj veliko: kakovost v tisku je bila meni takoj opazna. Nato sem se pozanimala še o tem, kako zmogljivi so dejansko tonerji in hitro ugotovila, da razlika v ceni niti ni tolikšna, da se ne bi mogla odločiti za kvaliteto. Že res, da so tonerji za barvni laserski tisk v osnovi dražji, vendar v primerjavi s kartušami trajajo veliko dlje.

toner
Dejstvo, ki je seveda pretehtalo, pa je bila predvsem kakovost tiska. Kadar mora človek natisniti 50 barvnih strani v petih izvodih, je lahko tiskanje na običajen tiskalnik precej počasno in zamudno, če pomislimo na pogoste težave z doziranjem papirja in podobno, pa se še precej upočasni. Tako sem nazadnje vendarle kupila svojega prvega barvnega »laserca« in moram reči, da sem izjemno zadovoljna. Tisk je takšen, kot se šika, tonerji pa imajo res dolgo življenjsko dobo in mi jih zaenkrat sploh še ni bilo potrebno zamenjati z novimi.

Author Since: Jul 16, 2012

Related Post